Sulkasadon kevään 2013 kurssiohjelma

Rihmasto | 12.12.2012

Sulkasato on Nuoren Voiman Liiton (http://www.nuorenvoimanliitto.fi/) verkkokirjoittajakoulu, joka tarjoaa 9-17-vuotiaille maksutonta opetusta koko maahan. Ohjaajina toimivat kirjailijat ja sanataideopettajat. Opetus tapahtuu kokonaan verkossa. Kurssit koostuvat viikoittaisista kirjoitustehtävistä, ohjaajien henkilökohtaisista palautteista ja yleisestä keskustelusta. Yksi kurssi kestää viisi viikkoa ja ryhmään otetaan noin 20 oppilasta. Kurssille ilmoittaudutaan verkkosivujen www.sulkasato.fi kautta. Tervetuloa mukaan!

 

SANATAIDEPARKOUR

Sanataide: kuvittelemalla voi kiivetä kerrostalon seinää, vaihtaa kokoa ja muotoa, nukkua variksenpesässä. Parkour: Ympäristöä ei tarvitse nähdä esteinä ja sääntöinä. Se on mahdollisuus seikkailuun. Sanataideparkour: 2 + 2 = 7

Kurssilla etsitään kokemuksellisia reittejä kaupunkitilan halki liikkumalla ja kirjoittamalla. Reittejä jätetään eri tavoin muiden kaupunkilaisten löydettäviksi. Ihmisten lisäksi myös esineet ja paikat saavat kurssilla uusia tapoja toteuttaa itseään omassa elinympäristössään. Sanataideparkourissa ei tarvitse tehdä liikkeellisiä temppuja tai edes mitään oudolta näyttävää (jos ei halua). Tärkeää on, mitä itse kokee. Mielikuvitus on aisti.

Ohjaaja: sanataideopettaja Timo Harju

Ikäryhmä: 13–17-vuotiaat

Aikataulu: 9.1.–13.2.2013

 

TARINAN LUMOISSA

Miten saada oma tarina paperille? Miten kirjoitetaan naseva dialogi? Mistä henkilöhahmot oikein tulevat? Opi löytämään piileskelevä kirjailijasi. Kurssin aikana käydään läpi proosakirjoittamisen perusteita, tehdään tehtäviä ja kirjoitetaan lopulta oma novelli tai romaanin alkuluku.

Ohjaaja: kirjailija Leena Parkkinen

Ikäryhmä: 13–17-vuotiaat

Aikataulu: 9.1. — 13.2.2013

 

OUDOT OLIOT

Kurssilla kokeillaan rakentaa ja asuttaa uskottava ja houkutteleva fantasia- tai scifi-maailma. Prinsessat, lohikäärmeet, vampyyrit ja kummitukset tervetuloa! Vain mielikuvitus on rajana.

Tehtävien kautta harjoitellaan hahmojen, tarinan, idean ja ympäristön kirjoittamista scifi- tai fantasiatekstiin. Mikä tekee tarinasta oudon?

Ohjaaja: kirjailija Saara Henriksson

Ikäryhmä: 10–13-vuotiaat

Aikataulu: 9.1. — 13.2.2013

 

PARASTA ON KENGÄT VÄÄRISSÄ JALOISSA!

Tällä kurssilla tehdään lajityyppejä ja muotoja rikkovia tekstejä kuvien ja sanojen maailmoista. Tutkitaan sanoja kuvissa ja kuvia sanoissa. Tarvitset vain paksupohjaiset kengät ja avoimen, läpäisevän mielen eli halua kuljeskella, katsoa, nähdä toisin – ja kirjoittaa. Kurssilla käytetään innostuksen herättelijöinä mm. lehtiä, kirjoja ja videorunoutta.

Ohjaaja: kirjailija Tuija Välipakka

Ikäryhmä: 13–17-vuotiaat

Aikataulu: 3.4.–8.5.2013

 

KERÄILIJÄN RUNOKURSSI

Mistä runo syntyy? Löydetystä ja kierrätetystä! Tällä kurssilla huomataan, että runon voi vääntää vaikka vanhasta villapuserosta, jos on näppärä pää. Runo voi olla ylpeä yksinpuhelu tai kirjava kollaasi. Se voi olla jäljittelyä ja matkijalinnun laulua, se voi olla päiväkirjatekstiä päivänvalossa. Kaikki koettu, luettu, nähty, kuultu, syöty ja sairastettu voi synnyttää runon. Jos ei itse keksi, voi lainata muilta. Keräilemme tällä kurssilla aineksia runoon ja koetamme tehdä löydöistä jotain uutta.

Ohjaaja: kirjailija Johanna Venho

Ikäryhmä: 11–15-vuotiaat

Aikataulu: 3.4.–8.5.2013

Uutiset,

Kommentoi

Trackback omalta sivultasi.