Palmenian kirjoittajakoulutus 2013

Rihmasto | 06.08.2013

Yksilöllistä ohjausta, yhteisöllistä oppimista verkkokurssilla

KIRJOITA LUOVASTI

19.8. – 20.12.2013, verkkokurssi, 8 op, 1180 euroa

Kurssi sopii tarinoiden kirjoittamisesta kiinnostuneille kirjoittajille, jotka hakevat luovuutta ja rohkeutta kirjoittamiseensa. Aiheina arjen dramatiikka, pakina ja kolumni, lapsuusmuistot, tyyliharjoitukset, dialoginovelli. Kouluttajina kirjailija Joonas Konstig ja kirjailija Helena Sinervo.

JOURNALISTISEN KIRJOITTAMISEN VERKKOKURSSI

2.9. – 16.12.2013, verkkokurssi, 6 op, 1350 euroa

Kursilla opitaan kirjoittamaan yleisimmät lehtijuttutyypit, kuten uutinen ja haastattelu. Opiskelija hallitsee koulutuksen jälkeen jutun kirjoittamisen ideoinnista ja näkökulman miettimisestä otsikointiin ja jutun stilisointiin. Kouluttajana toimittaja, kirjailija Soila Ojanen.

KIRJOITA VERKKOON VAIKUTTAVASTI

16.9. – 20.12.2013, verkkokurssi, 6 op, 1180 euroa

Käytännönläheinen koulutus verkkotekstejä kirjoittaville. Aiheina verkko kieliympäristönä, paperitekstin ja verkkotekstin erot, vaikuttavan verkkotekstin kirjoittaminen ja ominaispiirteet, erilaiset verkkotekstit. Kouluttajina kirjoittajakouluttaja Harri Paasio ja VTT Janne Matikainen.

KIRJOITA NOVELLI VAIHE VAIHEELTA

23.9.2013 – 17.4.2014, verkkokurssi, 10 op, 1350 euroa

Kurssi on tarkoitettu taideproosan kirjoittamisesta kiinnostuneille, jotka tahtovat oppia novellin rakentamisen monine mahdollisuuksineen ja pulmineen. Koulutuksessa käsitellään yksityiskohtaisesti novellin kirjoittamisen tyyppiongelmat ja niiden voittaminen sekä kirjoitetaan novelli vaihe vaiheelta. Kouluttajana FL, kirjailija Hannu Simpura.

VAPAUTA ITSESI TIETEELLISENÄ KIRJOITTAJANA

30.9.2013 – 28.2.2014, verkkokurssi, 10 op, 2050 euroa . Helsingin yliopiston henkilökunta ja alumnit 10 % alennus.

Kurssi tarjoaa välineitä, joilla vapautat jämähtänyttä kirjoittamisen prosessia. Kurssilla annetaan teoreettisia virikkeitä luovasta tieteellisestä kirjoittamisesta ja ? kirjoitetaan. Jokainen kurssin osallistuja koostaa omista teksteistä luovaa tieteellistä kirjoittamista käsittelevän artikkelirungon. Pääkouluttajana on KT Virpi Yliraudanjoki. Vierailevana kouluttajana on tutkija, VTT Carol Kiriakos Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulusta.

PROOSAN JA RUNON KÄSIKIRJOITUSHAUTOMO

1.10.2013 – 31.5.2014, verkkokurssi, 15 op, 2370 euroa

Kahdeksan kuukauden intensiivinen koulutus romaanin, novellikokoelman tai runokokoelman kirjoittajalle on yhtä aikaa luovan kirjoittamisen jatkokurssi ja käsikirjoitushautomo. Runsas ja yksilöllinen palaute, syventävät keskustelut ja tavoitteellinen kirjoittaminen perehdyttävät oman teoksen kirjoittamis- ja toimittamisprosessiin. Pääkouluttajana kirjailija Ranya Paasonen, vierailevina kouluttajina kirjailija Riina Katajavuori, kirjailija Petteri Paksuniemi, runoilija Markku Paasonen ja kustannuspäällikkö Maria Säntti.

ASENNETTA KIRJOITTAMISEEN – ASIA- JA VERKKOKIRJOITTAMISEN TEHOKURSSI

7.10. – 29.11.2013, verkkokurssi, 8 op, 1180 euroa

Kurssilla opettelet tehokasta ja tuottavaa asennetta kirjoittamiseen. Opit kirjoittamaan helppolukuista ja ymmärrettävää asiatekstiä ja verkkotekstiä eri tarkoituksiin. Kurssilla käsitellään myös joitakin asiakirjamalleja ja niihin liittyviä käytäntöjä. Lisäksi tavoitteena on oppia tarkastelemaan ja muokkaamaan sekä omia että muiden kirjoittamia tekstejä. Koulutus on suunnattu tiedottajille, virkamiehille, toimihenkilöille, tutkijoille, tietokirjoittajille ja kaikille muille, jotka kirjoittavat asiatekstejä paperille tai verkkoon. Kouluttajana FM, kirjoittajakouluttaja Anni Jääskeläinen.

Tiedustelut:

Suunnittelija Harri Paasio, harri.paasio@helsinki.fi, p. (09) 191 54109, 050 318 2431

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: palmenia.helsinki.fi/koulutus/kirjoittaminen

Uutiset,

Kommentoi

Trackback omalta sivultasi.