Sulkasadossa harjoitellaan vaikuttavaa kirjoittamista

Rihmasto | 10.08.2013

Jo seitsemän vuotta toiminut verkkokirjoittajakoulu Sulkasato tarjoaa ilmaista kirjoittamisen opetusta 9–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Sulkasadon kautta eri puolilla Suomea tai ulkomailla asuvat nuoret kirjoittajat voivat päästä ammattikirjailijoiden ohjaukseen. Kirjoittamista harjoitellaan yhdessä tehtävien ja henkilökohtaisten palautteiden avulla. Suljetulla verkkosivulla on myös mahdollisuus keskustella toisten kirjallisuudesta kiinnostuneiden kanssa. Sulkasadon kursseille osallistuu vuosittain noin 200 nuorta.

Syksyn kursseja ohjaavat kokeneet kirjoittamisen ammattilaiset. Kurssilaiset etsivät aineksia teksteihin omasta elämästä kirjailija Marjo Niemen ohjauksessa ja sukeltavat lehtityön saloihin toimittaja Antti Pikkasen opastuksella. Lasten sanataideopetukseen erikoistuneet kirjailijat Arja ja Emma Puikkonen neuvovat 9–12-vuotiaita nappaamaan dialogin pätkiä ympäröivästä äänimaisemasta.

Sulkasadossa kirjoittamista opetellaan käyttämään hyväksi vaikuttamiseen ja mielipiteiden ilmaisuun, muun muassa sanataideopettaja Henna Lainisen ympäristökasvatusta ja sanataidetta yhdistävällä kurssilla. Ensimmäistä kertaa verkko-opetuksena on tarjolla kurssi, jossa harjoitellaan oman runon esittämistä ääneen lavarunoilija Kasper Salosen ohjauksessa. Kurssien päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus julkaista kirjoituksiaan verkossa.

Sulkasato tarjoaa turvalliset ja kannustavat puitteet oman ilmaisun kehittämiseen. Kurssi on osallistujalle ainutlaatuinen tilaisuus vuorovaikutukseen kirjoittamisen ammattilaisen kanssa. Koska opetus tapahtuu verkossa, nuorilla ympäri maan on mahdollisuus osallistua opetukseen. Suljetulla kurssisivulla osallistujat voivat pysyä anonyymeinä ikätovereilleen, jolloin omasta kirjoittamisharrastuksesta ja ajatuksista on mahdollista puhua rohkeasti. Ammattitaitoiset ohjaajat tuovat keskusteluihin aikuisen näkökulman.

Kurssiohjelma ja lisätietoja opetuksesta osoitteessa www.sulkasato.fi.

Sulkasadon opetuksen järjestää Nuoren Voiman Liitto ja sitä tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja:

Nuoren Voiman Liiton koulutussihteeri Laura Laitinen

laura.laitinen@nuorenvoimanliitto.fi, p. 044 303 7819

Uutiset,

Kommentoi

Trackback omalta sivultasi.