Esittelyssä Sata sanaa

Shimo | 22.02.2012

Tervehdys Rihmaston lukijoille!

Henkilökohtaisena tavoitteenani on kirjoittaa tämän vuoden jokaisena päivänä yksi raapale. Vaikka kyseessä onkin vain sadan sanan tarina, tiedän jo valmiiksi, että ihan niin nätisti asiat eivät koko vuoden ajan voi sujua. Tulee matkoja, mahdollisesti flunssia sun muita sairauksia ja epäilemättä joskus on koko päivän liian kiire. Tähän asti tosin tavoite on pitänyt.

Pidän omaa kirjoittajablogiani osoitteessa http://routakoto.com/ mutta päivittäiset raapaleet aion julkaista myös Rihmastossa. Ensinnäkin on kiva saada lisää lukijoita, sitä vartenhan tekstit ovat, ja toisaalta on kiva avittaa Rihmaston kaltaista yhteisöä, joka tekee nyt uutta tulemistaan. Toivoakseni myös raapaleeni tarjoavat jotain lukijoille. Jos näin on, kaikki voittavat.

 

Mikä on raapale?

Lainaan suoraan Wikipediasta: “Raapale on novelli, jossa on tasan sata sanaa, mutta on lyhyydestään huolimatta selkeä kokonaisuus, jossa on alku ja loppu. Varsinaisen tekstin lisäksi kirjoittaja saa käyttää korkeintaan viittätoista sanaa otsikkoon ja mahdollisiin väliotsikoihin. Raapale syntyi 1980-luvulla englantilaisten scifi-harrastajien keskuudessa, josta sen vuosikymmenen lopulla toi Suomeen Aikakone-lehti (nro 2/1989). Suomenkielisen sanan, raapale, keksi kirjailija Johanna Sinisalo, joka itsekin kirjoitti raapaleita.”

Blogit, ,

Kommentoi

Trackback omalta sivultasi.