Ohjeet Rihmaston bloggaajille

Rihmasto | 27.02.2012

 ALKUTOIMENPITEET:

 1. Siirry sivulle www.rihmasto.ma-pe.net/wp-admin ja kirjaudu sisään sähköpostissa saamillasi käyttäjänimellä ja salasanalla.
 2. Klikkaa avautuvan sivun vasemmasta reunasta Profiili-kohtaa.
 3. Vaihda sähköpostissa saamasi salasana itse keksimääsi sivun alaosassa sijaitsevasta Uusi salasana -valikosta. Voit myös vaihtaa julkaisujesi yhteydessä näkyvän nimesi otsikon Nimi alta, kohdasta Näytä nimi julkisilla sivuilla tässä muodossa. Oletuksena on käyttäjänimesi.

KIRJOITTAMINEN:

 1. Valitse sivun vasemmasta reunasta Artikkelit > Lisää uusi.
 2. Kirjoita artikkelin otsikko ja artikkeli teksti-ikkunaan, tai kopioi ja liitä se siihen haluamastasi asiakirjasta. Vaihtoehtoinen tapa: paina oikeanpuoleisinta otsikkoikkunan alla sijaitsevan työkalurivin ikonia (Näytä/Piilota lisäasetukset). Paina näkyviin tulevan työkalurivin ikonia Liitä Wordista tai Liitä muotoilemattomana. Voit kopioida artikkelin toisesta lähteestä ja liittää sen avautuvaan teksti-ikkunaan.
 3. Tee tekstiin haluamasi muotoilut kahden em. työkalurivin työkaluilla.
 4. Siirrä kursori haluamaasi paikkaan noin kahden tai kolmen rivin päähän artikkelin alusta ja paina ylemmän työkalurivin ikonia Erota ote (4. oikealta). Tällä määritellään tekstiote, joka näkyy esimerkiksi etusivulla.
 5. Valitse artikkelillesi pääkategoriaksi Blogit oikean reunan Kategoriat-ikkunasta. Ruksaa vain kohta Blogit, älä ruksaa blogisi nimeä vaikka se näkyykin Blogit-kategorian alla. Älä myöskään ruksaa muita kohtia, bloggaajat määrittelevät kaikki alakategoriat vasta tämän ohjeen seuraavassa kohdassa.
 6. Valitse artikkelillesi alakategoriaksi blogisi nimi oikean reunan Avainsanat-ikkunasta (ohjelma ehdottaa nimeä, kun alat kirjoittaa sitä tekstikenttään). Voit halutessasi valita myös muita alakategorioita artikkelisi aihepiirin mukaan. Aina valittuasi alakategorian paina viereistä Lisää-painiketta.
 7. Rihmaston sivuston sisäinen navigointi tapahtuu edellisessä kohdassa mainituilla alakategorioilla eli tageilla. Sivuston laajuudesta ja bloggaajien paljoudesta johtuen liika tagien käyttö tekee sivustosta labyrintin, eli: älä keksi omia tageja, elleivät ne ilmennä selkeästi jotakin kirjallisuuden tai kirjoittamisen alalajia. Satiiri on ok, robotti ei. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sivuston toimintaa haittaavat tagit.
 8. Jos haluat, ettei artikkeliasi voi kommentoida, poista rasti Keskustelu-ikkunan kohdasta Salli kommentointi suuren teksti-ikkunan alapuolella. Jos Keskusteluikkunaa ei näy, klikkaa sivun yläreunasta auki Näyttöasetukset ja ruksita kohta Keskustelu, jolloin laatikko ilmestyy teksti-ikkunan alle.
 9. Tarkastele artikkelia ennen julkaisua tai julkaise se painamalla oikean reunan Julkaise-ikkunan painiketta Esikatsele tai Julkaise.

Älä eräröi kysyä neuvoja ylläpidolta osoitteesta toimitus@rihmasto.net. Kategorioiden ja tagien käyttö saattaa erota siitä mihin olet tottunut; tämä johtuu käyttäjien ja sitä kautta sivustolla julkaistavien tekstien moninaisuudesta.

Uutiset,

6 kommenttia

 1. Peloton kirjoitti:

  Pari käyttövihjettä muille bloginpitäjille: a) Valitkaa kategoriaksi VAIN Blogit; b) Valitkaa oman bloginne nimi AVAINSANAPILVESTÄ – Näin saatte luotua linkin blogiinne ja sen nimi ilmestyy Avainsanapilveen.

  Käyttäkää myös Erota ote -toimintoa pitemmissä teksteissä. (Tekstin voi katkaista vaikka kesken jaksoa) – Muuten etusivulle tulee koko teksti jaksottomana pötkönä.

  Jos haluatte saada palautetta teksteistänne, varmistakaa, että Keskustelu / Salli kommentointi -ruksi on valittuna. :D

 2. kelloseppa kirjoitti:

  Hei, kiitoksia vihjeistä, tein nuo muutokset. Toimiiko kommenttimahdollisuus Särkyneessä kellotaulussa? Tosi mielelläni otan vastaan palautetta!

 3. Shimo kirjoitti:

  Sellaisen vihjeen haluaisin tarjota blogaajille, että roskakommentit kannattaa siivota pois.

  Kukin blogaaja pystyy vaikuttamaan niihin kommentteihin, jotka koskevat heidän omia kirjoituksiaan. Saapuneisiin kommentteihin pääsee käsiksi mm. Ohjausnäkymän kautta.

  Ohjausnäkymä -> Kommentit

  Ne kommentit, joita te hallinnoitte, saavat eteensä laatikon, johon voi laittaa rastin. Ylhäältä (tai alhaalta) valitaan “Massatoiminnot”-alasvetovalikosta “Siirrä roskakoriin” ja sen jälkeen painetaan “Hyväksy”.

  Poistakaa kaikki roska. Niihin on täysin turha vastata, koska spammaajia ei kiinnosta. Niitä kiinnostaa ainostaan se, että mukana mahdollisesti killuvat mainokset pysyvät näkyvillä mahdollisimman pitkään.

  Roskan erottaa helposti käsittämättömistä kirjoitusvirheistä sekä siitä, että niillä ei ole mitään tekemistä kommentoitavan kirjoituksen kanssa. Todennäköisesti kommentoijan nimi on vierasperäinen tai puhdasta siansaksaa.

  Tässä muutama esimerkki:

  Tulos oli koutsin ksnasa sama 2130m. Tuntui, ette4 ve4he4n tuli se4e4steltye4, mutta ens kerralla kovempaa!

  I went to this place several times and I also loved the indie eathter posters up long the stairs to go into the bar!

  Superb ifnromtaion here, ol’e chap; keep burning the midnight oil.

  Whoveer edits and publishes these articles really knows what they’re doing.

  Noista tuo viimeinen näyttää periaatteessa järkevältä, mutta sisältö on täysin tyhjä kehu ja kuka nyt englanniksi kommentoisi suomenkielistä tekstiä? Se on siis roskaa.

  Toivottavaa toki olisi, että ylläpito pitäisi kommentteja silmällä ja vaikka joka päivä raakkaisi roskan pois. Itse voisin muuten tuota tehdä, minähän postaan likipitäen päivittäin, mutta oikeudet eivät riitä.

  Omassa WordPress-blogissani on käytössä lisäpalikka nimeltä Akismet, joka on tähän mennessä estänyt 279 roskakommenttia pääsemästä läpi. Itseasiassa yhtään roskaa ei ole blogiin saakka livahtanut. Suurinta osaa en edes näe, muutaman kohdalla on pitänyt varmistaa, että roskaa on, tuhoa pois vain.

 4. Eeva Anttila kirjoitti:

  Pyydän käyttäjatunnusta ja salasanaa oman blogin avaamista varten. Terv. Eeva Anttila

  • Rihmasto kirjoitti:

   Hei.

   Tarvitsisimme blogillesi nimen ja nimimerkin jolla haluat kirjoittaa, ellet halua kirjoittaa omalla nimelläsi.

   Voit lähettää ne osoitteeseen toimitus(at)rihmasto.ma-pe.net ellet halua antaa niitä tässä.

   terveisin,
   Rihmaston ylläpito

Kommentoi

Trackback omalta sivultasi.