IX Pidätys

kelloseppa | 31.03.2012

-Teidät on pidätetty, karjui santarmien päällikkö minulle ja Muikille, kun virkaa tekevät santarmit pitivät meistä kiinni ja laittoivat käsiimme käsiraudat. Olimme matkanneet vasta hetken kaupunkia kohden. Jalan, koska Muik ei halunnut ruveta maksamaan kyydistä.

-Mistä meitä epäillään, kysyin.

-Älä yritä esittää viatonta, santarmien päällikkö huusi. -Teitä epäillään perintövaalikreivi Oktetin murhasta.

-Oktetin? Hänhän oli elossa aamulla, ihmettelin.

-Enää ei ole, santarmien päällikkö totesi happamasti.

Santarmit lähtivät viemään meitä kohti kaupungin laitamilla sijaitsevaa santarmiasemaa. Siellä meidät heitettiin tyrmään. Muik oli ollut koko matkan vaitonainen. Tyrmässä hän asettui rauhallisesti nurkkaan istuskelemaan ja mulkoili alta kulmiensa sivulle päin, ja kun ihmettelin tapahtunutta ääneen, ei hän edes katsonut minuun.

Blogit,

Kommentoi

Trackback omalta sivultasi.