Miksi Rihmasto?

Petri Pietiläinen | 18.02.2012

Miksi Rihmasto?

Kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa: sitä vain istuu koneella ja näpyttelee tai sitten kirjaa muistikirjaansa sateessa lyijykynällä ajatuksia, havaintoja, kahvilassa tai kaduilla kuulemiaan juttuja. Vaikka monissa paikoissa on kirjoittajaryhmiä, missä keskustellaan, harjoitellaan, annetaan ja saadaan palautetta ja ohjausta, niin silti tarvitaan vertaisryhmiä, yksi mahdollisuus on netti. Sielläkin on sellaisia paikkoja, joissa kirjoittajat voivat kohdata, kommentoida, julkaista tekstejään, saada kenties joltain aivan tuntemattomalta, toisella puolella Suomea asuvalta kirjoittajalta tai ohjaajalta palautetta: kannustusta, ohjeita, kritiikkiä tai vastakirjoitusta. Rihmasto on yksi vastaus tähän tarpeeseen, paikka, jossa rakastetaan kirjoittamista ja kirjallisuutta kaikessa monimutkaisessa monipuolisuudessaan. Kirjoittajan ja lukijan kohtaamisessa ajatukset kiteytyvät ja rikastuvat, mikä innostaa ja motivoi lisää tutkimaan maailmaa.  

Tämä on uudistuneen Rihmaston ensimmäinen pääkirjoitus, kirjoitettu Lahden Kirjamessuilla 2012 lauantaina 18.2. kello 9.30, puoli tuntia ennen messujen ja uuden Rihmaston avautumista.

Tervetuloa Rihmastoon toimimaan ja kirjoittamaan.

Petri Pietiläinen, ma. pääsihteeri, Kaakkois-Suomen taidetoimikunta

Uutiset,

7 kommenttia

 1. Markku Lindroos kirjoitti:

  Paljon Onnea uudelle Rihmastolle!!!!!!

  Tämä on tosi hieno yllätys, ehdin jo haudata Rihmaston julkaisualustana kun häiriköt valtasivat foorumin roskapostilla, eikä toimitus reagoinut mitenkään.

  Tietysti häipymiseni ei olisi ollut mikään vanhinko muille kuin itselleni. Julkisuudenkipeydessä väsäsin vauhdissa eilen oman kirjallisuus bloginkin.

  Onneksi olin väärässä toimituksen ja Rihmaston tulevaisuuden suhteen. Rihmasto näyttää nyt tosi upealta.

  • Sini Kiuas kirjoitti:

   Hei!,

   onnittelut uudelle Rihmastolle. Voisitte avata huomattavasti toimintatapaa, joka tällä foorumilla nykyisin on. Ihan jotta voisin suositella sitä. Mukana on nyt monta uuttakin järjestäjätahoa, joiden kautta kirjoittajat voisivat saadat paljon irti tästä. Muistakaa tiedottaa.

   Muinoin eräs kirjailija mainitsi täällä Rihmaston keskustelussa 10 hengen palauteringistä, jonka hän on haalinut teksteilleen ennen kuin luettaa kustantajallakaan. Olisi ideaali, jos Rihmasto voisi tarjota jotakin samanlaista.

   Onnittelut ulkoasusta ja kertokaa vielä sekin, missä valtakunnalliset tapahtumajärjestäjät voivat tiedottaa tilaisuuksistaan. Vai onko se mahdollisuus mennyt pois ja pitäydymme Kiiltomadon ilmoitustaululla?

   T. Sini Kiuas

 2. Pasi Luhtaniemi kirjoitti:

  Onnea myös minun puolesta.

  Kirjoitin Rihmastoon aktiivisesti 2009-2010, ja tuo kokemus oli minulle oikeasti kullan arvoinen – Kiitän nöyrästi Rihmastoa ja teitä vertaisiani siitä, että sain pari viikkoa sitten allekirjoitettavaksi kustannussopimuksen esikoisromaanistani. Olitte tukenani tärkeän osan matkaani.

  Vie nyt aikansa, että kukin meistä pääsee tutuksi tämän uuden julkaisualustan kanssa. Malttia ja pitkämielisyyttä vaan kaikille – Kutsukaa kaikki vanhat ja uudet kaverit paikalle, niin katsotaan porukalla, mitä täällä pystyy kehittämään!

 3. toimitus kirjoitti:

  PERUSTA BLOGI RIHMASTOON -sivulla oli väärä yhteystieto, nyt se on korjattu
  toimitus(at)rihmasto.ma-pe.net

 4. Liisu kirjoitti:

  Viesti Pelottomalle:

  Ou, jes, Peloton!

  Olen sekaisin. Satuin käymään täällä katsomassa onko, ja jos on,, niin ketä vanhoja tuttuja vielä paikalla.
  Ja löytyihän täältä muutama. Mutta minuakin ihmetytti se lääkkeennimi (?) joka valtasi paikkoja kuin horsma kiviraunioita.

  Ja uudisrakennusta (muistan talosi!) oli tulossa. Olen käynytkin siellä rakennuspaikalla jonkun verran sitä etsittyäni. Mutta en osaa sitä vielä oikein kunnolla hahmottaa, mitä sinne tulee.

  Blogeista olen kuullut. Ja sinäkö alat pitää semmoista?
  Minulla on ollut myös blogi. Tänä aikana, kun olen ollut täältä Rihmastosta poissa, olen kirjoitellut sitä aika harvakseltaan, mutta kuitenkin. Se on Liisun blogi, joka on osoitteessa: http://pikkuliisu.blogspot.com/
  Olen siellä tuntemattomana, ihan sen takia, kun silloin voi kirjoittaa vapaasti, ilman, että on tahraamassa tuttujen ja omaisten mainetta. :)

  Voiskohan sen linkittää jotenkin tänne uuteen. Siitä pitäisi ottaa selvää. En haluaisi jättää paikkaani siellä Googlen blogipuutarhassa tyhjäksi kun siellä on joitakin lukijoita. Ja oon seurannut pääasiassa muiden, kirjoista kiinnostuneiden blogeja.
  Kiva kun sain saatekirjeen mukana tietoa sinusta.

  Mutta tuleeko tämä vastaukseni sinulle samaa tietä takaisin, se jää nähtäväksi. Kopsaan tämän varmuudeksi ja lähetän johonkin toiseen paikkaan, kun systeemi alkaa hahmottua minne ja mitä voi kirjoittaa.

  Terveisin
  Liisu

 5. Peloton kirjoitti:

  Sinille vertaiselta: “Uuden Rihmaston” toimintatapa on käsittääkseni rakentumassa paraikaa; Varmaan kaikki kaivataan ohjeita ja automaattitoimintoja, että sivusto toimisi paremmin (Esim blogien kommentointi, miksi se on toisilla kiinni, toisilla auki!!!)

  Tiedotukseen ja kaikkeen muuhun puhuntaa olisi minusta järkevää käyttää Rimaston facebook-ryhmää http://www.facebook.com/groups/173733165822/. Ylläpitäjät voisivat kutsua urakalla sinne porukkaa.

 6. Rihmasto kirjoitti:

  Hei kaikille Rihmaston teknisen ylläpidon puolesta.

  Mukava nähdä, että keskustelu on lähtenyt käyntiin ja blogit täyttyvät mielenkiintoisista teksteistä. Tässä vaiheessa on hyvä käydä keskustelua myös sivuston toimivuudesta: postasin Uutisosastoon version 2 bloggaajien käyttöohjeista. Pyydän, että luette vielä sen läpi. Kiinnittäkää erityistä huomiota siihen, mitä ohjeissa sanotaan Kirjoittamisen kohdissa 4-7.

  Käydään siellä lisää keskustelua aiheesta.

Kommentoi

Trackback omalta sivultasi.