Rihmasto

kirjallisuusfoorumi
Tänään on 05 Elo 2020, 21:52

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 28 Tammi 2013, 09:50 
Poissa

Liittynyt: 29 Kesä 2005, 11:59
Viestit: 58
Paikkakunta: Helsinki
Kirjoittajakoulu

Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulussa opetetaan luovaa kirjoittamista, etupäässä fiktiivistä. Tavoitteena on oppilaan luovan kielellisen mielikuvituksen vapautuminen ja kehittyminen mahdollisimman hyvälle tasolle. Oppilaan kirjoitustyön laatua kehitetään sekä pyritään löytämään hänen persoonallinen tyylinsä ja vahvistamaan sitä.

Mahdolliset kaunokirjalliset ideat yritetään viedä mahdollisimman pitkälle jo kurssin aikana. Oppilaalla on myös mahdollisuus näyttää tekstejään opettajana toimivalle kustannustoimittajalle. Kustantamojen julkaisulistalle pääseminen ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan pääasia on oppilaan kirjallisen ilmaisun kehittäminen. Vaikka opetuksessa on myös teoreettisia ja yleissivistäviä aineksia, siinä painotetaan erityisesti oppilaan omaa kirjoittamista. Oppilas saa oppituntien ja tekstipajojen lisäksi luottamuksellisilla vastaanotoilla runsaasti kahdenkeskistä henkilökohtaista ohjausta opettajilta.

Opetuksessa painotetaan proosaa ja lyriikkaa. Myös draamaa käsitellään, mutta ei ammattimaisen laajasti. Opetusta on lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12.00-15.15 ja henkilökohtaisia vastaanottoja kello 15.30:n jälkeen. Maanantaisin on illalla vastaanottoja. Syksyllä opetus alkaa syyskuun alussa ja keväällä helmikuun lopussa. Koulu on kaksivuotinen.

Opettajina toimivat tällä hetkellä kirjailijat Jyrki Kiiskinen, Sari Malkamäki, Markku Paasonen, Ranya Paasonen, Leena Parkkinen, Pia Pesonen, Mikko Rimminen, Eino Santanen, Hannu Simpura, Saila Susiluoto, Ari Wahlsten ja Merja Virolainen sekä kustannustoimittajat Maarit Halmesarka, Antti Kasper ja Lotta Sonninen.

Haku koulutukseen

Oppilaat Kirjoittajakouluun valitaan ennakkotehtävien perusteella. Lähetä Kriittisen korkeakoulun toimistolle 4-10 liuskan mittainen, nimenomaan tunnekehitystäsi kuvaava omaelämäkerta sekä noin 10-20 liuskaa runoja, novelleja, kertomuksia, romaanikatkelmia, draamakatkelmia, esseitä tai muuta kaunokirjallista sekä yhteystietosi.

Lähetä myös vastaus seuraaviin kysymyksiin:
Mistä sait kuulla Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulusta?
Minkä ikäinen olet?
Mitä teet työksesi tai opiskelet?
Oletko opiskellut kirjoittamista jo aiemmin? Jos, missä?
Oletko julkaissut jo jotain? Jos, mitä?
Oletko menestynyt kirjoituskilpailuissa? Jos, missä?

Hakuaika on torstaihin 6.6.2013 asti. 6.6. postileimalla saapuvat hakemukset hyväksytään. Tulokset ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse 15.8. mennessä. Tuloksia voi kysyä myös puhelimitse 15.8. klo 12 alkaen koulun toimistolta. Hakemuksia ei palauteta eikä niitten tekstinäytteistä anneta palautetta. Koulutus alkaa syyskuun alussa.

Lukuvuonna 2013-2014 koulutuksen hinta on 570 euroa lukukaudelta (1140 euroa/ lukuvuosi). Lukuvuoden 2014-2015 hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Lähetä ennakkotehtävät postitse osoitteella: Kriittinen korkeakoulu, Albertinkatu 27 a B 12, 00180 Helsinki.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com