Rihmasto

kirjallisuusfoorumi
Tänään on 11 Heinä 2020, 19:12

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 28 Huhti 2011, 10:48 
Poissa

Liittynyt: 27 Huhti 2011, 12:06
Viestit: 1
Svenska texten, se nedan.

Hyvä opiskelija tai vastavalmistunut,

Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus rs. järjestää kirjoitus- ja kuvakilpailun korkeakouluopiskelijoiden koulutusvalinnoista ja tulevaisuudenkuvista. Osallistua voit, jos olet korkeakouluopiskelija (yliopisto tai AMK) tai vastavalmistunut.

Kilpailussa on kaksi erillistä kilpailusarjaa: yksi kirjoituksille ja yksi kuville. Kilpailuraati valitsee kummastakin sarjasta parhaan työn, jonka tekijä palkitaan 400 euron matkalahjakortilla sekä kaikista töistä kaksi muuta palkittavaa, joiden tekijät palkitaan 200 euron matkalahjakorteilla. Lisäksi raati valitsee kaikista töistä kolme kunniamainittavaa, joiden tekijät palkitaan Otavan kaunokirjallisella teoksella.

Palkittavat työt valitsee raati, jonka puheenjohtajana toimii taidekasvatuksen professori, Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori Martti Raevaara. Raadin muut jäsenet ovat Ylioppilaslehden päätoimittaja Maria Pettersson, Nuorisotutkimusverkoston erikoistutkija, VTT Sanna Aaltonen sekä kuvataiteen maisteri, tekstitaiteilija Suvi Nurmi.

Kilpailutöitä käytetään aineistona koulutusvalintoja koskevassa tutkimuksessa ja pohjana lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten koulutusvalintojen ohjaustyön kehittämisessä. Lisätiedot töiden käytöstä sekä kilpailun tarkemmat ohjeet ovat osoitteessa:

http://www.otus.fi/index.php/ilmaisukilpailu.html

Kilpailuun voit osallistua lähettämällä työsi 31.5.2011 mennessä.

Lisätietoja

Lisätietoja voit tarvittaessa kysyä tutkimusavustaja Atte Vienolta (ilmaisukilpailu@otus.fi).

Kilpailuohjeet

Kilpailutöiden käyttö ja julkaisu

Kilpailulla kerätään tutkimuskäyttöön opiskelijoiden näkökulmia muun muassa opiskelemaan pyrkimisestä, koulutusalan valinnasta, koulutusalan vaihtamisesta ja oman alan etsimisestä, vietetyistä välivuosista, koulutusvalintoihin ohjauksesta, tulevaisuudenodotuksista ja koulutusvalintojen kytkeytymisestä muuhun elämäntilanteeseen.

Kilpailutöistä voidaan hankkeen tutkimus- ja kehittämistyön yhteydessäjulkaista otteita, joista tekijä ei ole tunnistettavissa. Kilpailutöitä voidaan luovuttaa anonyymeinä muuhun tieteelliseen tutkimukseen. Muunlaiseen julkaisemiseen pyydetään tekijältä lupa, ja tekijä voi halutessaan kieltää julkaisemisen.

Ohjeet kirjoitussarjassa
• kirjoita suomeksi tai ruotsiksi, koneella tai siististi käsin
• kirjoita tavalliselle A4-arkille
• kirjoita erilliselle liuskalle nimesi, syntymäaikasi, oppilaitoksesi ja koulutusalasi sekä osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi (tiedot jäävät vain tutkijoiden käyttöön)
• halutessasi voit kirjoittaa myös nimettömänä, jolloin et osallistu kilpailuun
• kirjoitus ei saa olla aiemmin julkaistu, ja sinulla tulee olla tekstiin oikeudet

Kirjoitusten muoto on vapaa, ja voit otsikoida kirjoituksesi itse. Kilpailukirjoitusten arvioinnissa arvostetaan kuvauksen rikkautta, monipuolisuutta ja kokemusperäisyyttä.

Ohjeet kuvallisessa sarjassa
• Työ on lähetettävä joko paperisena tai digitaalisena (alle 10 megatavun kokoinen sähköpostin liitetiedosto, jossakin yleisesti käytetyssä kuvaformaatissa)
• kirjoita erilliselle liuskalle tai sähköpostin runkoon nimesi,syntymäaikasi, oppilaitoksesi ja koulutusalasi sekä osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi (tiedot jäävät vain tutkijoiden käyttöön)
• halutessasi voit lähettää työsi myös nimettömänä, jolloin et osallistu kilpailuun
• kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu, kuvan tulee olla osallistujan itsensä tekemä tai ottama ja tekijällä on oltava kuvaan täydet oikeudet

Kuvallisten töiden muoto on vapaa, ja voit nimetä työsi itse. Arviointi perustuu kokonaisvaikutelmaan. Arvioinnissa arvostetaan kokemusperäisiä töitä. Työt voivat olla esittäviä tai abstrakteja ja niissä voi hakea oivaltavaa otetta.

Töiden aiheet

Kummassakin sarjassa töiden teema on "koulutusvalintani". Voit käsitellä siihen liittyviä ajatuksiasi ja tunteitasi sekä asian kytkeytymistä muuhun elämääsi vapaasti. Kuvaile tapahtumia, tilanteita, tuntemuksiasi ja toiveitasi. Työ voi käsitellä esimerkiksi seuraavia aiheita:

Taustasi
* mistä olet kotoisin, millaisia koulutukseen tai ammatinvalintaan liittyviä ajatuksia muistat lapsuudestasi tai nuoruudestasi, miten kodissasi suhtauduttiin koulutukseen.

Koulutusvalintasi 2. asteen (lukio tai ammatillinen oppilaitos) jälkeen
* miten päädyit pyrkimään niihin koulutuksiin joihin pyrit, miten varma valinnoistasi olit ja mitä muita mahdollisuuksia pohdit, haitko ja saitko valintoihisi ohjausta, ketkä valintoihisi vaikuttivat;
* saitko opiskelupaikan, oletko ensimmäisen hakusi jälkeen pyrkinyt uudestaan tai vaihtanut koulutusohjelmaa, miten olet viettänyt mahdollisia välivuosia, miten tyytyväinen olet valintoihisi tällä hetkellä;
* miten koulutusvalinnat ovat kytkeytyneet muuhun elämääsi: toiveisiin, odotuksiin ja pelkoihin, sinulle tärkeisiin ihmisiin ja paikkoihin, taloudelliseen toimeentuloon

Ajatukset, tunteet ja odotukset liittyen koulutusvalintoihin
* millaisia oletuksia, odotuksia, toiveita ja pelkoja Sinulla on tulevaisuutta kohtaan. Voit esimerkiksi kirjoittaa, millaisena näet elämäntilanteesi viiden tai kymmenen vuoden päästä.

Työn lähettäminen

Lähetä työsi 31.5.2011 mennessä mieluiten sähköpostin liitteenä .txt-tai .rtf -muodossa (kirjoitukset) tai .png-, .gif- tai .jpg-muotoisena (kuvat) liitetiedostona osoitteeseen ilmaisukilpailu@otus.fi. Merkitse sähköpostiviestin aihekenttään "Ilmaisukilpailu".

Voit toimittaa työsi myös postitse osoitteeseen: Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus rs, Lapinrinne 2, 00180 Helsinki. Kirjoita kuoreen tunnus "Ilmaisukilpailu". Töitä ei palauteta, joten halutessasi ota itsellesi kopio.

Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Kilpailutöistä ei makseta erillistä tekijänkorvausta.

Koukku-hankkeesta

Kilpailu on osa laajempaa EU-rahoitteista Koulutusvalinnat kuntoon-hanketta, jonka toteuttavat Turun yliopisto, Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus rs., Oulun seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun ammattikorkeakoulu. Kilpailutöitä käytetään aineistona koulutusvalintoja koskevassa tutkimuksessa, jonka tuloksia hyödynnetään lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten koulutusvalintojen ohjaustyön kehittämisessä.

Koukku-hankkeessa tai sitä toteuttavissa organisaatioissa työskentelevät eivät saa osallistua kilpailuun.

--------------------------------------------------------------------

Delta i Otus’ skriv- och bildtävling – tävlingen pågår till 31.5!

Studentforskningsstiftelsen Otus r.s. arrangerar en skriv- och bildtävling om högskolestudenters utbildningsval och framtidsbilder. Du kan delta om du är högskolestuderande (universitet eller YH) ellernyutexaminerad.

Det finns två olika tävlingskategorier: En för texter och en för bilder. Juryn utser det bästa arbetet i vardera kategorin, och det vinnande bidraget belönas med ett resepresentkort på 400 euro. Dessutom premieras ytterligare två av samtliga inlämnade bidrag med resepresentkort på 200 euro. Sammanlagt tre arbeten får också hedersomnämnande och belönas med ett skönlitterärt verk från Otava.

Vinnarna utses av en jury som leds av professorn i konstfostran, prorektor vid Aalto-universitetet med ansvar för utbildningen Martti Raevaara. De övriga jurymedlemmarna är chefredaktören för Ylioppilaslehti, Maria Pettersson, specialforskaren vid Ungdomsforskningsnätverket, PD Sanna Aaltonen, magistern i bildkonst, textilkonstnären Suvi Nurmi samt föreläsare i finska språket och litteraturen, fil. mag Suvi Hurme.

Bidragen används som material i forskning om utbildningsval, och som grund i arbete för att utveckla elevhandledningen kring utbildningsvalvid gymnasier och yrkesläroanstalter. Mera information om hur arbetena används samt närmare instruktioner för tävlingen finns på adressen:

http://www.otus.fi/index.php/ilmaisukilpailu.html

Du deltar i tävlingen genom att skicka in ditt arbete så att det ärframme senast 31.5.2011.

Tilläggsinformation: Vid behov kan du få mera information avforskningsassistenten Atte Vieno (ilmaisukilpailu@otus.fi).


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com