Rihmasto

kirjallisuusfoorumi
Tänään on 24 Loka 2021, 02:47

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 310 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 23 Heinä 2019, 07:09 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
SEHÄN PITTÄÄ...
***
...alakaa vielä kötöstelleen jotaki joutavaaa immeisten harmiksi . Huumormielellä tässä koetan olla liikenteessä. Vaen eihän se meikäläesellä taho tuo huumorinkukka saaha tuulta siipiisä alle. Toesaalta onko se ees lentävä. Huulethan kuulema on lentävijä varsinkin pittaalliselta huuli lentää kuulema hyvin herkästi. Mulla ei kumminkaa oo kokemusta pittaallisista, eikö neo sen vanahan testamentin väkijä - muistelen - että meeppä ja tiijä näestä. Toki voet pysya paekallasi jos on tietopohojaa ennestäsä.
***
Muutenhan mennee komijasti. Eijoo vilu, nälästä ny puhumatta. Velatki alakaa näestäpuolin muuttuva saamisiksi.Elämä on joka suhteessa heleppuva. Tietenki sen voesi tehä pirullisen vaekijaksi jos raahautusi tuonne kaekenmaaliman ruska- sunmuille retkille.
****
Onnikassa istuva jamottaa samolla sijoella tuntikaosija välliin jotaki muka erikoesta tiiraella. Voe Hyvää Päevää. Mitä se siitä kummenee jos muutama kymmen mummaa ja pappaa kohetta tiiraelee. Eihän se tietenkää ota(jos ei pääsymaksuva) jos ei nanakkaa. Mitä sillon merkitystä merkittävän rinnalla jos vaekka ei jottae kiven-tae muutamukuraa ei satu näkemäänkää...Täötyy sanuva: On niillä huvit!!!
***
Siinä sitton elämisen laatua kun tekkee semmosta mistä tykkää, ei semmosta mitä suuret massat tekee. Jos suurimman naotinnon tuntuu saavan sohovan nurkassa loekoelemalla, niin kellä se mahtaa olla oekeos siitä arvostella. Sehän on jokkaesella ihan ikioma tuo elämä ja kuki käöttäköön sen sitte niin ku itestä hyvältä tuntuu.Kuntoko mennee? Mitäpä se kelekkää kuulu kunki kunto? Eipä ne elukatkaa käö kuntolenkillä? Täh!
***
Ei sitä maha joutavampaa "ilua" olla kun tuo linijurissa matkaaminen. Perse puutuu ja paekkoja särkee. Kesällä on kuuma ja talavella palelee kun on pakkanen. Aivan on hanurista moenen ilottelu. Onneksi sei oo pakollista. Vaen kuten sanottu joka siitä tykkää - niin turvallista matkaa.!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 24 Heinä 2019, 06:18 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
VAOHTIA.
Aatteluttaa - ollakko vae mennäkkö vae olla torsottaa lähtötelineissä. Tietenki se vaatii lähtötelineitä, mikäli meinovvaa ampasta pikapyrräöksen. Jos taas meinaa maratoonija niin siinäpä ehtii äplistellä alakumatkalla- hyvinnii tarkkaan, että lähteekö sille paskareissulle laesinkaa, vae pistääkö puolimatkassa suoran silimään ja ohittaa väsähtänneet kiihkoelijat . Hoppu eijoo hyväksi, eikä kiire kunnijaksi. Vaohti se tappaa ei matka, oon kuullu??? Sopinee tuota eppäellä. Jos meikäki lähtis maratoonille niin seos kuolema jo saassa meetrissä vaekka konttaes.
***
Kuten arvon lukija jo varmaan huomaa? Se on urheeeiluhenki ny meikällä päällä. Läkähyksiin asti oon visijoenu miten se juokseminen on rankka laji näen helteillä. Siinä ei saa pallautumishetkijä niin kun hiihossa. Kokoajan on vejettävä tossua toesen etteen. Jos jättäs kerrankaa suorittamatta kysseisen arpeetin, niin nokalleenhan siinä mennee kovaki kaveri.
***
Joku Haeleselassihan se oli kova kaveri, liekö pehementyny. Nykyväänhän seon tuo juokseminen niin rajuva, ettei siinä valakoihosella oo palijo jakuva. Ne siellä Ahriikassa niin ahaneesti joutuvat harijottelleen pakkoonjuoksuva. Ei koskaa tiijä millanen villipeto seläntakana himottee päänahkaa, tae voepa se kelevata koko paketti Näen asijaa pahemmin tuntematta aenaki siltä tuntuu.
***
`Sitte aevan verraton laji helteellä on kepinheitto. Siinei kauvua tarvii ähärätä kun keppi lentää aenaki jonku aekaa. Ret pullija pintaan niin keppi saa siivet. Eikö nuo oo hommaa hoksannu? Toevotaan että hoksaavat, muuten on turhatoevo. Alakukantanen metästäjä pitäsi herättää suomen keihäskavereissa, Joku otuksen hahamo tae vihamies sinne satasen päähän, niin ohan kumma jos ei keppi lennä aevan valtaviin kaariin.Pijan saes lehti-ilimotuksin kuuluttaa kavonneesta keihäästä. Voetto oes tietenki vitun kuusessa. Eihän mittaosta voe suorittaa jos keihäs hukkuu? Oeskoon se yliastuttu`.
***
Elämme nyt kovin raohatonta aekaa. Raohaa ei oo maella halameilla. Raohatonna on elämä juuri sitä ollakko vaeko ei olla. Kuitenki pitäs olla. Lähe näehen ristiriitojen kanssa MM:iin!!!!
No, olipa miten oli, mutta näen on, että kesäki näöttäötyy maesemissa. luvassa Pirun rankkoja ukkosija, mitä energijan tuhulaosta. Erräätki kwtit menne kun hutsun perCCn. Kaonis päivä nytte tulossa


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 24 Heinä 2019, 07:06 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
AEVOPIERUJA.
***
KUN ON olevinnaan kiirekki, että ei jouvva oekein keskityä siihen olellisseen. Tuo harrastustoeminta näenä hektisinä aekoena tuottaa joskus suurtakin synronoentivaikeuttal Harrasteena on pällimmäesenä lonkanveto, mahankasvatus ja naoruharijotukset. Harvemmin toestuvina löylynlyönti ja konijakijuonti. Kyllä siinä yhelle miehelle touhua riittää...
***
LEIPURI se leipiä leipoi ja rieskoja kaulitsi. Seinäännaulitsi eilisenrippeet. Ei tullut tolkkua limpusta, sillä hiilijalanjälki näkyi mustana limpun pinnassa. Leipuri otti tilanteesta vaarin ja oli piilottanut limppuun hiilareita ja kaloreita ja onneton Onni söi ne. Synti suuri surkija täytti Peräkylän porstuvan. Eipä sinne muuta mahtunut.
***
EIPÄ SE hyvältä paha näytä. Susi se on, ei kissa. Leipuri ei ennemmin ollut sutta tehnyt, mutta tämä tapahtuiki myöhemmin. Pizza sukassa oli hiljaa ja viljaa leikkasi maajussi, etsien morsianta. Tuskin ehti morostaa, kun kävi suoraan asiaan. Kiertotiet oli tukossa ja liikenneympyrässä yhteen tullaan jos ei muista poistua.
***
Viiden joukosta löytää jos löytää. Yksikin on liikaa paitsi jos piikaa etsii hän. Vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot,. Pizzassani pysyn ja kysyn pannaanko? Ei ole hinnankirossa, eikä tehty Virossa. Suomipoika leipoi kakkaran ja katso se oli maukas ja mehevä. Rinne käytti sitä houkutuslintuna ja katso! Kansa oli ravittu - vain kaksi kalaa puuttui. Ne oli juuttuneet kalatien kuoppiin.
***
TYHMYYS Joukolla tiivistetty ja kiitetty olkoon hän ken sai ken sai emannän ja antaa pitkät koko seurakunnalle. Lyhyt-tavarakaupassa myydään vain lyhythihaista paitaa. Ja pitkälle pötkii maratoonari , mutta leipuri vain leipoo ja yön hellä siipi laskeutuu hänen päällensä. Lieneekö asija nyt tullut selväksi? Kuka se selvänä helteellä Aivo kiehuu eikä sille loppua näy. Niin käy jos ei pidä varojaan! - Aivopierut ei haise!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 25 Heinä 2019, 06:15 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
HUKASSA
***
Pirullinen helle vyöryy yli maan. Liekeissä kärventyy selkeä ajatus. Hukka perii saamisiaan eikä kainostele. Vie tuhkat pesästä ja tuo mukanaanhikeä ja kyyneleitä. Suuret ikäluokat huokaa millooin hetki lyö. Varoittamatta hetki lyö Ällikällä ja suuret ovat täyttymättömät toiveet jotka pannaan kierrätykseen, että täyttyy se mikä määrätty on.
***
Kaukaa siintävät kaukaiset vuoret. Silmissä vilisee seitikin antama huuma. Onko kuuma? Kesä menimahottomuuksiin! Suurena laskeutuu taivas maanpäälle. Alle ei saa jäädä! Sieraimista sinkoilee elämän neste. Verta pakkiin ja vedetään viimeinen virsi!
***
Hukassa hirsi joka oli elämäni puu. Avoinna suu josta näkyy huomisen tuulet. Joko kuulet? Jossain louhitaan! Monistus toimi menossa. Selkä kenossa otan vastaan mitä tuleman pitää. Mikäli itää pikku louhet täyttävät maan ja käyttävät kiviainesta sielujensa hyväksi. Pysyväksi iloksi muodostuu kivinäyttely. Kivikasvoin katsovat jäykät naamat.
***
Häkissä vielä killuu hirressä kanarialintu. Pää alaspäin. Menikö veri päähän ja jäähän nappasi Inarin järven. Niin pitkä on kuin paksukin. Tyytyväisyys taattu tai rahat takaisin. Makasin... onneni ohi. On niin pienestä kiinni ja mahdoton ei mahdu olemattomaan. Kultainen leikkaus on rikkaiden viihdettä. Köyhä tyytyä saa elettyihin päiviin. Näin ollen Hukka perii mikä on hukassa ja se ei ole vähän <3


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 25 Heinä 2019, 07:01 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
NESTEÖTYS.
***
Luppaavat, nimittäen ilimojen ennustajat - meinaavat että löylyä tullee lissää. Ei minä sillä että mulla oesi mittää sitä vastaan, vaen kun ajattelin että kun ne kisattii (EM) alakaa seon kovvaa leikkijä kahalata helteessä kaekki lajit. No, siinä se muun vaevan kylykijäesenä mennee. Kuhan muistaa pittää mielessä asijan jallouvven.
***
Ylleisurheilu itessään on ihan iisiä katottavvaa, doupinkilla taekka iliman. Tosihan on että kyllä nesteötystä tarvii näen helleaekaan, varsinnii kahtojan. Rosentti pitonen nesteötys saattaa yllättää jämynkin kahtelijan. Se voe vetästä esiripun etteen kesken näötöksen.
****
Urheiluhan on kumminki niin jaluva ja kuntuva nostavaa, sekä henkistä, että kehollista, että sen takija tullee tehä kaekki voetava.. Komijaa seon kahtuva urheilijatyttärijen solakkaa, notkeaa vartalova. No joellaki on se lollo puoli aika lautamaenen, mutta ei sekkää oo puute.
***
Rankka nesteötys kahtojalle kuitenki antaa vaohtija mielikuvviin, rosentit pannee vaohtija visijoehin ja siinä kahtojaki on melekonen urheilusankari itehi?
***
Tietennii itekuhi on hommannu ennakkoon jo tarpeellisen arsenaalin nesteitä, ettei sitten simahtaminen tule aenakaa iliman ennakkovarraotumista.
****
Varmasti nestettä kulluu jos se korreloe Suomalaesten menestykseen kisoessa. Jokkaenen pettymys vaatii nestettä! Tosin menestyskin on ryypyn väärtti! Mahtaa olla, että murheenmalijaa joutuu ottamaan jokkaesen lajin jäläkeen, sillä mahtaa se Suomipoeka sortuva täösin vaelle mitalleja. No, tärkeintä ei oo voetto, vaan ankara kahtojan nesteytys, ettei vaen sitä kuivumista tapahu. Voesi olla kohtalokasta näellä helteillä. Kippisd!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 26 Heinä 2019, 06:01 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
SAUNAAN.
***
Tännäänkö se oli se YLEn saunapäivä. Kaikki löylynlyömät saunaan! Muuttumattomat on saunamuistot menneessä. Asia päivitetty ajankohtaan sopivaksi. Merkinnät kaikki +-puolella
Ei muistiluussa merkintöjä puutteista. Mikähän se lienee ollut. Kertaus on opintojen äiti, joten saisiko toiston?
***
Kylkiluut ei kondiksessa. Susi syönyt - panin tilalle katiskalankaa. Ei katkia. Ruosteenestolla vetasin, pitäisi olla korroosio vapaa. Aika näyttää näkijälle. Epäuskoselle ei mittää.
***
Luut vain törhottää kankuissa. Luuranko kolisee ja luuvalo loistaa. myyrät tekee myyräntyötä ja kettutytöt kiipelissä. Kaikella on tarkoitusta. Itikan karkoitusta - käytä OFFia!
***
Ei tule tolokkua nytten saunomisesta. Sauna palaa ja palokunta kaukana. Mistä apu palaneisiin toiveisiin ja kompassi ei näytä kuin väärää suuntaa. Nakit kiukaalla palaneet. Huomenna nälkä vieraana.
***
Ei ihmisparka täällä asuinsijaa saa. Täytyy olla rahaa tai rikas suku. Linnanjuhliin kallis puku, että köyhät näkee, että on millä mällätä.
***
Hetki heijahti ja tinki on kärsitty. Ilottu onnenpäivistä ja siitä kun oli naapurissa häät. Akalla sitäkin nakattiin, vaikka ei se oo häävi itekkään.
***
Miehen silmissä katkerat varjot ja sylki tuo suuhun sanoja. Sammakoilla vapaapäivä eikä konnaa työt rasita eikä väännä selkäpiitä kumaraan. Hyvä niin! Siitä se kummenee!
***
Kurssia pukkaa että osaisi näitä kulttuurin monitasoisia tasoja lohduttaa.Tämä on tätä. Eikä se tästä parane, hyvä jos vähän kuumenee. HYVÄÄ HELLETTÄ.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 27 Heinä 2019, 06:05 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
PORREITA!
***
Pittäähän se jokukaa järijestys säelyä.Makustelin suussa kauvvon monia makuja, mutta makuaestiihan meikällä eijoo ollunna koskaa. Vuan turhan taottahan oessii ollu kun oon naottinu vaen mavutonta ruokaa. Hajuefektijä on ollu hyvinki riittävästi! Täöttääkö haju mauttomuuven onki toenen jutska.
****
Taskussa kilisee!Taskuja ei meikällä ollu ikkää. Jos on pitännä käet pistää taskuun, niin toesen taskuun oun lykännä. Aena sieltä jottae kätteen tarttuu jos eijoo rikki. Minnen tajjuu mikä kaohupaekka on jos taskut onnii rikki. Se paremminki jos susia...Niitä pittää kaehtaa.
***
Sus siunakkoon ja paremmasti varjelkoon susia sattumasta meikäläesen tielle. Siinä jommankumman käö väärin. Jiäköön arvoetukseksi kumman...
***
Toesekseen -empä minnoo muuta harrastanakkaa ku laettomuuksia. Laensuojaton mieshän olin jo syntyissäään. Ei oo laki suojannu.Vappaasti on paska solunu naamaan ja vittuilu sieluun, vaen siitä huolimatta etteenpäen on menty - enimmäkseen.
***
Miksipä miulla pitäs olla karkijat käjet? Vaekka sormet lipsuu ja hummeetti sassaroe niin mikäpä minnoon pijättelleen. Kuhan nyt jotahi kärpäsenpaskoja kokkoon saan niin seon hyvinki hyvä kohillaan. En oo hernerokkoo halluumassa. Muutenki rupsaa mukavasti ja antaa viihykettä näppiksen yksitoekkoseen laoleluun.
***
Ihan hyvinhän tuo on pyyhkinnä vaekka käet onnii toesissa taskuissa. Ja jos ei omat käet jouva pyyhkiin pittee palakata vierraat käjet.Vieraan leipä karvast on lieköhän käjet?
***
Jos, niin ne on Eesaun käjet ja sillon onki jo tosi kysymyksessä? Taetaa olla parasta turvata ommaan käpälään. Siinähän se kynsi, siinä käpälässä ja se tekkee pahhaa jäläkijä kun pääsee sivaltaan. Sehän se on aena tarijolla.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 27 Heinä 2019, 20:02 
Poissa

Liittynyt: 17 Huhti 2003, 08:57
Viestit: 2824
Sitä on tuota kirvesvarttaki jos joonniinlaesta, tännään yhen ukon repusta pilikisti kirvesvarsi joka oli ku mulukunpeä

_________________
Luokkasen Heikki se on joka ihtesä tässä häpäsöö, vaen sillätöenhän minä oon ollu jos kuinka kauvvvan...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 28 Heinä 2019, 05:56 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
Monenlaeseen tarpeeseen tarvitaan mulukkuahhii.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 28 Heinä 2019, 06:20 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
SOTAKO?
**'
Navetasta kuuluu ammuntaa! Aseet tanassa, mutta ei sojota mihinkään. Ladatut lehmät osallistuu ammuntaan ja suutarit viedään saunan taa. Sauna poltetaan poroksi ja joihkataan kuin poromiehet konsanaan. Poroilla parempiin päiviin. Kaiken saan, kun tahdon sen...
***
Ei talvilevolle voi mennä. Pahkat kasvaa korviin ja muihin reikäpaikkoihin ja siinä sitä sitten ollaan kuin pahkasika jouluaamuna Saharassa.... Eikä nouse nopean mieli. Laskeudu taju tasainen.
***
Joo mie tulinnii siihen tulokseen notta ei panna Runokoni-parkaa panna lihoksi. Mie paniinnii sen remppaan. Ja hyvä tuo oli kun panin. Tulj tyyvytettyy monijaeta himoja siinä samalla kertoo.Kyllä paneminen kovan onnen voettaa. Ny pelittää jollahiilaella.mummoja ja vaareja viijä ryttyytettää ku litranmittaa.
***
Jos työ sallia, niin selevitän. Romukuntoon olj piässy ratsuni sepä mun runokoni - menemmään hammaskalusto olj aevannii olematon. Teksti ei purassu ennää ku ennen pureskeltua. Ja se asijan irrotteluseola, joka seoloo asijattomuuvet poekkee olj aevan paska. Ruammiit vaen jälellä. Ilimankos se riittikoehin eijoo antanna mittää sykettä Jos jättäsi syvämmen poekkee? Sielu riittäkköön.
***
Tuon pyykkipuolen minä asennan aotomaattitoeminnolla. Ei aena tarvii erikseen likapyykkii valakasta. Montae muuta muutosta tejin. Kiinnitin jatkuuvuuteen erikoesta huommijota. Kyllä ratsu astuu jo kivasti, mutta tulokset selevijjää sitte 9kk päästä. Sitte kun sullaa järki jäästä Ja Jouhtenet lentee iliman paetaa. Taetaa tullakki kuuma kesä ja pitkä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 29 Heinä 2019, 06:04 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
RAKOJA.
***
Helteet tuli oli ja meni, vaurioita jättämätta, tilalle jäi vaan kaipuu! Hamaslääkäriki pysy asijassa - pysy suussa, ei pyrkiny syventään työmaataan. Kielenpäällä teutaroi tolokusti ja pisti poralla kieleen, ai!
***
Virtuvaali Naapuri on varmaan taiteilija kun se niin hartaasti puhuu juomisesta ja viinasta. Ja pienessä hutikassa pääsee korkeuksiin joita ei maalaispoika tajua. Tuttariä unomata.
***
Tää ny meni asijattomaksi runoilijan ylistykseksi. Mutta tämmöstä oli ny putkessa. Pakko oli puhaltaa röörit auki.
***
Eipähän sitä miekää ku tarpehen mukkaan. Seon näellä vuosin yritettävä olla vähä mielinkielin kaekkija kohtaan. Lipastava tuolta ja nuolastava täältä. Kaverria riittää ja - takkaapuhujjaa.
***
Vaen vitunko vällii silläkkää on kuhan häntä aena päevän selevittee ja uutta ahanehtii. Näen se markkinatallous voe hyvin ja kaekkijalla kuulluu eoron kilinnää ja murheellisten lauluja.
***
Kyllä kae siellä rikkaella on setelirahasta tapetitkii. Vuan ei niitä köyhille anneta-kele. Eipähän se köyhä osova rahhoo poijittaa. Pannee turhuuteen ja muuhun joutavaan, hyvviin juomiin ja ilosiin naisiin.
***
Mitä pirrua noeta surree kyläkouluja. Luulis että taijuu sen. Kun eijoo oppiaeta on kouluki tarpeeton. Suurilla ikäluokilla koulut käöty ja opit saatu. Romuuttaa joutaa koulut ja kirkot? Ja kaikki yli-ikäset! Näen on!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 30 Heinä 2019, 06:36 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
KUUSSA:
***
Ootellaan maapallon uudesti syntymistä. Vuoret väestyy ja kukkulat horjuu, uusien maisemien tullessa tilalle. MUTTA! Eihän tästä tule helvettiäkään, jos kaikki vanha katoaa. Perintökalsaritkin! Myönnetään markkinat saa voiton . meitä viijään , eikä ees vikistä.
***
Minkäs mahdan vaivanen mato matkamies maan...Matka loppuu ennen kun selkenee. Ukkonen tae pakkanen - sama se vaekka musta on valakonen tae päenvaston. Kaston kynnää. Muste lopussa. Valkeus voittakoon!!!!!
***
Ei ole tietoa, kuka on oikeassa... vieläkään. Epätietoisuuden tuulet huojuttaa lahonnutta latvaa. Pökkelö kumahtaa epätietoisuuden päähän. Tunnoton on markkinavoima se syö miestä!
***
Hallelujaa! Itsensä hirttäneitä riippuu kuusen oksilla ja kalmanhaju saa Yrjön vierailulle. _ Mitä Yrjö? Oletko saanut.. montakin ählämiä ? Siinäpähän mieti mitä tuli tehtyä. Meinaa ehtyä öljyhanat, mutta ei se mitään - ajetaan viinalla.
***
Elämästä luopumisoireilut ovat tiedostettu koko maassa, jopa kuussa on asiaan törmätty. Välillä on ihmetelty, voiko asia vaikuttaa kansantalouteen ja ´kansan hyvinvointiin?
***
Kyllä vaan se voi. Nyt ei ole selittelyjen aika. Kurkkikaa ympärillenne kun vielä voitte. Stasi kerrää listojaan ja suuret uhkakuvat on piirretty FB-laajoihin seiniin.
***
Hiljaisuutta huokuu maa ja taivaskin. Pimeys on syvyyden päällä.. vai onko välii? Väliaikana voi tehdä väliaikaisen ratkaisun, joskin on myös varauduttava sen
seuraamuksiin. Ei sitä tiedä jos Koiraskin poikii. Näin kai se on nähtävä - jos ei silimään satu tähellisempää.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 31 Heinä 2019, 06:13 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
PITKÄÄ.
***
Keskiviikkoaamua! Taas ollaan viikon puolivälissä. Kolest ilmsvirrat pyyhkii helteen rasittamaa kehoamme. Sokea silmä ei valoa havaitse, eikä kylmä sydän lumimiestä sulata!
***
Kesäinen päivä luonnon muuttaa voi. Puusta pitkään katsotaan tulevia päivijä. Ennustajaeukot kuumissaan laatii ennustuksia ja katso ! Kesä tulee aikanaan kunhan sydän sulaa ja routa lähtee ajamaan porsaan kotiin.
***
Menneet päivät horisontissa, tulevaisuus taattu. Maattu on jalat kippurassa. Unessa nähty, hän tulee ja muuttaa kaiken. Hallelujaa huutaa yleisö ja lujaa juoksee pyhähenki mätikössä.
***
Taivaassa tarjoukset lopussa. Lapsilla itku. Tarjoillaan vaan olematonta. Uskoo ken voi Toivo ei toivoaan menetä. Usko ei uskoaan tuhlaa ja Hiljalla on suu solmussa.
***
Pitkä matka on menneisyyteen, tuleva tarjolla. Ota siitä älä nirsoile. On se syöpä säästävälläkin. Ruoste raiskaa eikä polliisi koipiaan notkistele. Puujaloilla parempiin päiviin...
***
Huojuvat hongat humisee ja tikka naputtaa tahtia. Ajanhammas nakertaa kovaa puuta. Suuria puita mätkähtelee nurin ja kuriton sukupolvi on kadotettu voima. Paluuta ei näy!
***
Tuskaisin silmin katsoo äiti lapsensa kärsimysta. Tabu on lopussa ja rahatkin. Vierotusoire valtaa koko kehon. Tuskien taival kulkee ympyrää, Päämäärä on saavuttamatta. Kuolema korjaa rikotun elämän.
***
Jääkukat nousee kylmänkourasta. Pitkijä pellavia huutelee unohdettu kansa. Vuoret väistyy ja kukkulat horjuu mutta yksi on joka pysyy...Tietää kun kysyy!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 01 Elo 2019, 06:13 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
VTNKIT.
***
Elokuu -korkia lepää matalan päällä. Aurinko etsii piilopaikkaa mustan pilven takaa. Ruska oottaa nurkan takana ja hyytävä halla oottaa vuoroaan.
***
Potut pottuna ja perunoista puutetta.Kankkunen vieraana ja päässä hakkaa tikka. Hikka vaivaa taikinaa , antaen hommalle hohtoa.
***
Kiire kintuissa Liukumäki vie alaspäin ja antaa pitkät. ..... Lyhyet jalat vaatii pitkän selän - eikä selänpäässä sanottavaa. Paitti häntäluussa tuntuu kaamea kipu.
***
Menikö kesken vae hajosiko kelekka? Ratissa klappia ja riemunkirjavat alushousut vilkuttaa hyvästiä. Pahaskukoon Herran enkelit ja tahtokoon rauhaa. sillä sanottu on : Niin kauan kuin viinaa riittää on janosi siunaus?
***
Mitäkö se siihen sattuu? No pääasia että ossuu ja riittää Kossuu jos sattuu jano yllättään. Jos ei riitä ollaan ilman eikä Hilman tarvitse puuttua puheenparteen.
***
Armo olkoon ja kaamos tulkoon. Olkoon pimeys ja valkeus toisilleen tutut. Pimeys antaa päivälle kättä. Päivä lyö ja koittaa yö. Suurilla saappailla tulee komijat jäljet. Pienet vie tuulonen - tuskin tuo takaisin - kukapa tietää.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 02 Elo 2019, 06:09 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1997
YLÖS.
***
Pää pilivessä ja jallaat tukevasti maassa keskusta vajuvaa aina vaan alaspäen.Taas on tehtävä postaus ja pantava eholle mitä mieleen putkahtaa. Jospa jokukaan tajuaa missä mennään. Tai sitte ei. Mutta jos tuntuu hullulta niin voen lohuttaa: Niin minustaki Heko :D
***
Elokuunpäivä lähellä kaamosta. Poronkuseman päässä kasvaa musta seinä jonka läpi ei päivä paista. Kuu sentään kumottaa ja hopeoi kaiken.
***
Jo vain, sanoo lapinmies ja erottelee porojaan kahta puolen puuta. Kuksa kourassa Aslak juo pannukahvia. Neljä tuulta humisee päässä ja jäässä on porolla sapuskat.
***
Kaamoksen katveessa roihuaa revontulet, Aslak joihkassee pimeään maisemaan. Sudet ulvoo nälissään ja odottaa kuuta nousevaa.
***
Porot vähissä, eikä suutarin lapsilla ole kenkijä. Hengenheimoleiset hengittää niskaan ja riisuu ihokkaan. Alaston totuus seisoo edessä ja se ei naurata.
***
Tunturin kupeessa on suunta ylös päin. Noustava on, että voi kokea laskuhumalan. Kaiken yyyllä ruska keräilee maalejaaan eikä suuressa taulussa tarvii pieniä pensseleitä!Tämmöstä!


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 310 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com