Rihmasto

kirjallisuusfoorumi
Tänään on 08 Joulu 2019, 07:33

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 204 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 30 Marras 2019, 07:10 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1719
SUSIKO?
***
HUKASSA on arvokkaat aarteet! Äkkirikastuminen ei mahdollista. Köyhyys painaa hartioita ja synti lisäksi synkäksi tekee.. Kuormajuhtan osa on kamala. Mikä katkaisee aasin selän. Se viimmenen korsi, johon hukkuva tarttuu ja karttuu uusia haasteita, joista se pienin ei ole suurin. Mutta mitäs näistä. ..haasteista. Arpa on heitetty ja Onni suosii rohkeaa.
***
SUURET asijat on putkessa, mutta jos jotain on putkessa,se on tukos, jos sei ole paljasta vettä . Nakuvesi virtaa putkessa somasti, mutta jätös joka on kankeaa tukkii putken. Silloin ei voida puhua putkeenmenosta, se ei tuota tulosta. Ei tipu ei lirise. Kysymys on putkessaolosta.
***
SELLAISESSA tapauksessa putkeenmeno on luojassa. Riippuu putkesta. Paksu ei mahdu sisään. Tulee tukos ja ukolla kamala hätä, joka lukee lakia, mutta ei saa selvää. Präntti on pientä kapulakieltä ja siitä johtuu, miten lakia luetaan.
***
KAPULOITA rattaisiin teemalla saamme uutta sykettä syksyiseen kurjuuteen.Tietenkin tuetaan heikkoja ja sorrettuja. Orjuus on pois ja vapaudentuulet puhaltaa. Niitä tuulia kuunnelen. Nurkissa volisee ja tutkimattomat on tuulen tiet, se vie tutkijan mukanaan. Tuulelle ei ole ystävää...
***
NEUTRAALIT tuulet pysyy paikallaan.Ei ryntää puoleen tai toiseen. Arkkihiippa itkee surkeuttaan kun lampaat katoaa sillä aikaa kun paimen kävi täytäntöönpanolla Ja katso kirkko on neutraalisti keskellä kylää mutta lampaat on karussa.
***
ARKKIHIIPPA kokoaa arkkinsa ja alkaa luoda nahkaansa. Mitä sielta alta paljastuu? Neutraali vanha veijari. Susi syö mummot ja vaarit, vihreät veljet vasemmalla panee kirkon matalaksi koska heille ei ole tilaa! Rakentavat tilalle neutraalin Tornin joka heiluu puoleen ja toiseen! Punainen kone köhii ja yskii, eikä keisarilla ole vaatteita. Neutraali riippuu velttona, Eikä ota osaa! Hallelujaa!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 01 Joulu 2019, 07:14 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1719
KUKKIA!
***
Myrsky ulvoo ja sujet on vaiti. Kukassa on hyväntiejonpuu ja pahalle maksetaan palkkansa.Posti pihistää paremmin.
Kukin kukittaa kaverinsa kukin. Jos nimittäin on aihetta kukittaa.
***
Ruusut hopeamaljassa kuihtuu, mutta Rauha on yhä toivoton. Etsintäkuulutus ei tavoita Toivoa, joten Toivokin on yhä onneton, mutta myös rauhaton. Ei hän löydä sijaa majatalossa. Hotelliin yritti, mutta oli pohjia. Ei päässy!
***
PERÄKYLÄN piimänjuojat ry, PKPJ. (ryyppyyhistys) on tehnyt pitävän raittiuslupauksen. Raittivapaa reitti saa kansan liikehtiin. Kiireisimmät kiirehtii muijen ohitte. Vaivaset jää jalakoehin ja pojalla polvi paraneen. Ja Mummo ottaa tilaisuuvesta Vaarin.
***
ILIMASSA kansanjuhlan tuntua vaen se vaatii vastamäelle nousua. Mutta samapa se sille. Siitä se heleppaa. Alaspäen on elävänmieli. Ohut ilmasto panee haokkoon henkeä. Ruispullassa elämisen ehto... Kehtossa nukkuu tulevaisuus.
***
KOHTUUS tuskin riittää piimää juodessa. Ilmaherruus vaatii kovankin harjoittelun. Horttanainenkin sanoi aikoinaan. Se on asiaa, kun ei puhuta joutavia vaan panneututtaan tehtävään tarvittavalla vakavuuvella.
***
. NO; SILLEHÄN ei mitään maha jos sana ei tule lihaksi. Karkaa pieruna Saharaan. Silloin synti turmelee tuhdinkin pojan. Saatapeetä loinnellen siinä häviönkynsi silipasee, eikä se siitä somene. -tana. Mutta alkuun palatakseni. Joka aamu on armo uus!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 02 Joulu 2019, 07:13 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1719
MULIJAUTIN
***
Saateri kun kohtalo meinas taas kertaalleen hävittee kun lipsahti kiel aijanravosta viärälle laetumelle. Henkissä onneksi selevisin, kun en jiännä outtammaan sitä viimmestä taistoo.Seps antanu hommaan riisiä ja muuta huolta.
***
Se ei taho mulla lähtee kun en ou kommari. Tämä sattu tietenki äijän sisäsenä tappeluna. Sen häävimmän ja heikomman minän kesken. Loppu päätty ratkasettomaan, iliman vaorijoeta.
***
Vae kantapään kaotta se moni kielijä opettellee. Joellaki vissiinni jonniillaenen mulijaotin joka antoo erllaessen vastaoksen ku mikä olj kysymys? Tietysti väärin, vae välijäkö silläkää lie? Niihän se kävi Rinteellekki. Puhu puuta ja heinää ja asia pahenee koko ajan. Mutta kuhan häntä on jottae tolokuttavinnaan, vaekkei sano mittää.Iliman jarruja päen Persusta!
***
Oho! Vae luuloo se lukija, että mie oun kärrystä puonna? Voe veikkonen ehän mie suatanna ou ies piässy kärryyn, heti on napattu kynsille jos ou yrittännä kinnaroija ihten kyytiin. Seon pelekkkää jalkapatikkaa ja sehhii kinttupolokuva. Vielä tässä kärrylle!
***
Perässähän minnoon koettanna kelekkerehtiä hirttosilimukka kaolan ympäri. Ei aota vitkastella kun maalima nykässöö liikkeelle. Atomihan näetä kärryjä kiskoo ja suitet saa tolokusti pittää käsissään, ettei ori karkaa..
***
Saateri, seon vaekijjaa ennee askelta pitentee, ku annettas pontikkaa tae ees vettä. Vaen ei, kiel kuivava tässä saa konijakkija vuottaa. Mieli pyssyy hyvänä kun välillä luppaa kielelle kielikylypyy - sopivan hyvänlaatuseen janojuomaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 03 Joulu 2019, 07:50 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1719
SUKSET.
***
Helijätä huomenta kanssahiihtäjät!. Pikkupakkanen -4 , sano, mutta voijetta lylyn pohojaan ja menoksi. Tietenni jos on eissä alamäki niin sehän voe viima naaman halakasta, mutta näen vuuen lopulla sitä ite kuki yrittää nostaa prohoviilijjaan ja koettaa saaha näkyvyyttä, joten Rinnettä ylöspäen pittää kavuta. . Aenaki pienissä ympyröessä riittää kun sannoo itelleen: -tolokku kaveri!. Sanovat niinki että siellä huipulla tuulee, mutta nyppylöetähän on monneen makkuun ja matalalta se alaslaskukaa ei päätähuimaa.
***
Huolimatta ympäristötekijöestä äijä kanottaa konneen ääressä häpäsemässä ihtijään. Masokisti? No, hullulla on halavat huvit, vae miten se mennee?
***
Ei muuta kun ärijänteeseen. Antaa mennä slsmäkkeen.Tietysti nämä nyppylät ja huiput on tuolla mielikuvitustasolla. Sehän antaa potkuva persuuksiin kun kuvittellee kapuavasa aena vaen ylöspäen. Sitä antaaki itelleen pointseja meleko heleposti, siitäki vaekka polokee paekallaan.
***
Vaen eikae sillä niin suurta merkitystä miten tojellisuus on, pitää vaan pitää huoli itsetunnosta. Jos ei ite arvosta ittijään niin ei kai muutkaa? Vaekka kynnys on korkija niin pistää pallin portaaksi.
***
Niin, hiihostahan sitä piti. Seki pittää suorittaa mielikuvissaan. Joku on vieny sukset! Taekka totta puhhuin, eipä noeta omija hiihtimijä oo ollu vuosikymmeniin. Eikä hiihtäjäkkää oo ollu mikkää Hakulinen. Iliman voeteita kun on koettanu kamilastaa etteen päen niin eipä siitä oo tuleville sukupoloville suurempia kerrottavia. Pentuna varsinki se hiihtokalusto oli olematonta. Isän tekemät lauvan kappaleet joessa ei juuri keolaa ollu eikä sitä urraa edes pohojassa. Sitteinä oli mäöstimet joehin isän tekemät kippurakärkisten nokka pujotettiin. Eihän ne tietysti ne nokat vanahemmuuten pysyneet mäöstimissä vaan suksen pysyminen jalassa varmistetiin narulla nilikan ympäri. Mutta vaekka vehkeet oli mitättömät niin Siikajoen törmät tarjosi hyviä mäkijä, silloin kun joki pysyi talvella jäässä. Nythän joki on sula talvellakin. Uljuan tekoallas pitää siitä huolen. Jokatappaoksessa mukavata oli-jaa muistot elää.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 04 Joulu 2019, 07:39 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1719
TULOSSA.
***
Tyytymättömyys vaen kasvaa, vaekka kellää ei oo hätäpäevää. Lottoon ja piletykseen rahhaa löytyy, mutta ruoka on muka kallista! Nyt kun ruokaki on halpunut - niin mitä ihimettä voe kitistä.
***
Tämmösestä on merkkijä sielläsuntäällä ja jokapaekassa. Mitäkö meinaan? No, Tohtisko tuosta sanua`? Se voe herattää likehtintää kansassa. Kaekki ryntää kaoppaan ja ostaa elämän tarpeita piisalle asti. Se piisa on tosin aika epämääränen ilimasu.
***
Kokemuksen rintaäänellä tässä voe haastaa. Se on varmasti tulossa. Ookko valamis? Ennustaa voe, että on ennen näkemättömän kova talavi tulossa. Ei puhetta, että entisillä ketineillä pärijäes - huonostikkaa. Tae joko seon menossa?
***
Kuukaositolokulla mittari näöttää Siperijan lukemija. Kaoppaankaa ei tarkene. Näenollen hamstratut potut muovostuu suorastaan elintärkeiksi.
***
No samapa se sille haettaa. Tietohan lissee tuskaa ja tuskaan on paras liäke kunnon ponu. Onko sulla tietoo???? Siispä ponupillit on se tärkein hankinta ankaran talven koettaessa. Mikäpä seon köllötellessä ja naokkaellessa lähilientä. Seon isänmaallinen linija ja siihenhän itekunki pitäsi orientoetuva.
***
Miten sitten muuten voe varustautua ankaran talaven varalle. No, Forttumija virtaa töpselistä sen minkä tarvittee. Kaokolämpö pittää paekat lämpimänä - saonan jopa kuumana ja eikö tuota jottae puuta pehemijämpää saane ostettua henken pitimiksi.
^*****
Näen ollen tässä voe oottaa rajuaki pakkasta ja pahhaa ilimaa rauhallisin mielin. Klasista vaen kattelee kun luonto näöttää voemijaan


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 05 Joulu 2019, 07:26 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1719
HULINATA
***
Kaekkijjaan - komijasti kulukee. Tuulivoemaa myllyt jaohaa ja vihirijä, pirunkallis, sähkö tarrataan kiinni ja kaopataan kalliilla kuluttajaparalle. Lämpö näyttää +1..4 astetta. Ei kae se paha? tae aevan sama!
***
Vaalit lähestyy! Vallattomat vallanmulijaotuslaolut oottaa kilijujaasa. Tartu aekaan sinä kaltoen koheltu ja raskaotettu. Kallupit ennustaa persuvaltaa. Monelle puoluveelle Se voe olla viimmenen taesto.
***
Kato ku vasurit kuollee sukupuuttoon ja arkejolokit kerevää niihen luurankoja kokkoelmiisa ja ihimettelevät miten sellasella aevokopalla on ylleesä voenu tulla juttuun.
***
Eihän se tietenkää häpijä oo jos piä on umpiluuta. Se on luonnon valinta ettei tule liikaa sanomista. Silla armahtaahan voi sellaiset joilla ei päässä tikitä, sillä nehän eivät tajua mitä tekevät. Tae paremminki ovat vaen. Tae lahtaa immeisiä huvikseen!
***
Rauha ja rakkavus voettaa äkkiväärät ajatukset. Olkaamme kiitollisia että viisaitakin on joukoissamme.
***
Nerojakinhan on joukossamme, mutta he pitää kynttiläänsä vakan alla. Toivotaan, että säilyy vakka palamatta - ja älli!
***
Varsin moni vettää tuota vaehtoehottomuuven linijaa. Ollakko vae eikö ollakko? Sitä ne pähkäellee saamatta mittää tolokkuu tuohon roplematiikkaan.
***
VoeXiissus kuitennii kun oesi pikkunenkaa monttu siellä kallossa aevvoja varten voes tapahtuvä ihime? Moniki huommaesi , että vaehtoehtoja on mualima pullollaan ja sen että voe sen tehä toesinki. Ei oo pakko takertuva vaehtoehottomuuven haarniskaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 06 Joulu 2019, 07:03 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1719
MELEKO MUORI..
...se alakaa olla tämä Rakas Suomi Neito. Mun laskujen mukkaan tullee 102v itsenäisiä vuosija. Ehäm minnoo ollu syntyjä syvijä kahtomassa, pitänee uskuva faktatietoon.
***
Seon meleko saavutus näessä epävakkaissa olloissa. Toevon mukkaan näetä itsenäisiä aikoja jatkuu etteenpäinkin. Suomi pysynee maailmankartalla vielä pitkään. Kukapa näille raukoille rajoille olisi ees pyrkimässä. No, eipähän tuota pijä mennä takkuuseen. Asseet kilisee ja paeneet kasvaa puolella jos toisella. Se näkee ken elää.
***
Monenlaestahan se Neito on matkallaan joutunut kokemaan. Häntä on riepoteltu ittään jos länteen. On raiskattu ja häpäisty. mutta on ollut myös riemuisia menestymisen aikoja. Mitä sitten tulevaisuus tuo, se on pitkässä kuusessa.
***
Kavereita pitäsi olla hyvinä päivinä, silloin niitä on huonoinakin hetkinä. Toivotetaan Suomi-Neidolle onnellisia lisä vuosia. 200 seoraava suurempi paalu. Miten lie palikat sittten, Luoja tietää vaen ei kerro.-
***
Ei kae siinä ku kevijää taevalta. ja jos tuskansiipi sipasee niin löytyy yhteistä sopua js rakkaotta ratkoa kiistat kansan parraaksi.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 07 Joulu 2019, 07:05 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1719
PULSSI.
***
Sehän ittenäesyyspäevä tuli nätisti taputeltua. Linnan valtijaat oli pyhävaatteisaan ja vieraatki oli ettiny vanahosta varastoesta resuja ja duunannu niistä hävynpeittua. Hyvä niin ei oo nin riettaan näköstä! Tottapuhhuin oli kalliin näkösiä kolttuja!
***
Joo postiloota oli tyhyjä ja varmaan pyssyyki. koska vähemmän viisaat ei muista osotetta ja viisaat ei tolloelle tekstaele. Vae onko sen väliä. Paree sievä silijä ku turhat kruusaukset.
***
Justiisa! Kyllä minunkin tekee mieli mannaa ja hunajata. Mannaryynijähän tuota voes - eijoo tyyristä, mutta hunaja heikontaa pahasti kestävyysvajetta. Vaen eihän makijata mielinmäärin.
***
On se heleppuva nuihen henkenmiesten. Ne suap ilosa irti vaekka itkumuurista. Vae entä me synnilliset saatanat. Murehittaan maalimanpahhuutta vaekka mitä se meille kuuluu. Neon Trumpit ja Puttiinit omijaan siihen duuniin.Riinnettä ei parane päästää namikekkereihin!
***
Mene rauhassa sinä synnistä syntynyt. Sillä kirjoitettu on tulee tulivaunut ja vie sinut ihannaan lehtoon jossa aena paestaa aurinko eikä yönvarijot pelota. Jalopeora on sinun veljesi ja tiikeri sisaresi ja katso suuret ovet aukeavat ja astut kynnyksen yli joka on tosin korkea, mutta se ei ole sinulle este. Keruupit laulaa sinun kunniaasia ja harput soittaa sydämesi hymnin. Kirkain silmin katsot valoa joka loistaa ja huomaat et häikäisty ! Vapaalla mielellä heittäydyt sohvalle ja huomaat tulleesi kotiin.
***
Vetasin tuossa hartaoshetken, että sitä otollinen oesi! Seon näen aamulla syytä pyhittää ja päevittää tuo henkinen sisus eli sielu. Sitte kun arki koettaa voe taas lastata sitä toesta vaakakuppija - tasapaeno - kato.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: KIRVESVARTTA!
ViestiLähetetty: 08 Joulu 2019, 07:03 
Poissa

Liittynyt: 28 Huhti 2013, 07:57
Viestit: 1719
PILLERIT.
***
Kyllähän ne nuo terveösintoelijat tekkeet hyvvee jäläkkee. Sitä jos on kuinkaki raotanen terveös, niin niitä kun kuuntellee kotvan niin kohtapa tuntee ihtesä niin saeraaksi ja väärineläneeksi, että on ihime että huoku on jälellä.
***
Niinpä jonottaan arvaoskeskuksiin ja napsimmaan sitte pillerrii. Kummahan on jos ei henki ala olla hakusessa itekelläki.
***
Tällä kaekella on hyvinki suuri merkitys työllissyyteen . Liäkärit suavat suuren korvaoksen ja erreökset peittää hauvankaevaja. Ja aena kilisee.
***
On tää yhtä kurijuutta ja ilimanaekusta pelleilyvä tämä ihimiskunnan koko hommeli. Tulis maalimanloppu ja panis silijäksi kaekki systeemit, eikö tuo jonkulaesta maenintaa tulisi tapahtumakalenterriin.
***
Sama kitinä jatkuu ja väärin ajotettuja kohentumisyrityksijä suoritellaan. Mitä helevetin hyötyvä silläki lienee? Kaekenmaaliman anarkistit vouhottaa! Muuta ku saonan taa.Täh?


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 204 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com